Superhelgen 5-6 Juni

Jag har haft en helg som utan tvekan satt sina spår med rom-stank och sjöbris. Tillsammans med ett större sällskap pirater har jag hjälpt till att färga Värmland lila med pompa och ståt. Trots att det är långt kvar till hockeysäsongen drar igång och vårt älskade Färjestad BK bytt bort de Löfbergs Lila-färgade matchtröjorna, så var det inte ett omöjligt projekt vi tog oss an under Nationaldagshelgen.

Helgen inleddes i Kil med Västra distriktets kickoff där Anne , Göran och Daniel såg till att aktivera och motivera landets pirater med hjälp av trestegsmodellen. Mat serverades av kockarna Tove och Ståle, och maten var till stor belåtenhet bland de som valde att äta på plats i Hembygdsgården. Själv var jag på språng större delen av dagen och missade därför stora delar av kickoffen (och även den hemlagade maten), men jag har förstått att dagen var givande och inspirerande och det är precis den inverkan en kickoffstart ska ha. Så stort tack till Anne, Göran och Daniel som lyckades genomföra detta på ett kanonbra sätt!

Kvällen spenderade delar av piratstyrkan inne i Karlstad där de såg till att synas under Starboys uppträdande på Sandgrundsudden. Det delades ut informationsfoldrar, flyers och viftades med piratflaggor utan dess like. Tummen upp till de pirater som åkte med piratbussen in till Karlstad trots att de säkerligen var både trötta och hungriga efter dagens aktiviteter och resande till sköna Värmeland. Senare på kvällen slöt vi upp en kring lägerelden där det bjöds på skönsång, gitarrspelande (av min vice kommunledare Henrik), korv- och marchmallowsgrillning och ”gå-på-glödande-kol”-tävling alá Morgan och Mattias.

Sen kom söndagen….

Att se något växa fram, som mitt och JPs superkarlstad-event gjort under de senaste månaderna, är helt otroligt att få uppleva. En riktig ”Från idé till cd”-känsla, som man säger inom musikvärlden. När jag tog på mig rollen som kommunledare för Karlstad Kommun för ett par månader sedan trodde jag inte att jag skulle utvecklas i den fart jag gjort. Jag har fått större självförtroende, större engagemang och inom mig brinner en eld som kommer bli svår att släcka. Jag har ett hjärta av guld, men det färgas sakta men säkert piratlila. Numera andas, äter och sover jag pirat.

Vår slutdestination i eventet under söndagen, var en känsla av både gott och ont. Vi lyckades genomföra eventet med hjälp av andra drivande piratsjälar och resultatet blev överförväntan tackvare detta.

Vad händer nu? Nu när vårt skötebarn blivit stort nog att lämna sina grundare? Det är nu som vi tillsammans måste blicka framåt mot det riksdagsval som nalkas under September månad. Tillsammans ska vi skapa nya möjligheter till att synas, höras och märkas i olika sammanhang. Personligen kommer jag att drivas av tanken om samarbeten distrikten emellan. Tillsammans är vi starka, och det visade vi inte minst under helgen. Jag tror på partiet, jag tror på piraterna och jag tror på just DIG!

Piratanda är något som inte går att beskriva med ord utan att den ska verka överdriven eller vinklad till piratens fördel. Den gemenskap man känner av när man umgås tillsammans med ett gäng öst- och västpirater, den är stark och inspirerande. Jag önskar att fler pirater runt om i Sverige hade fått möjlighet att uppleva det som hände i Värmland under helgen som gick. För jag betvivlar att det var många deltagare som kände att helgens tripp till Karlstad/Kil var slöseri med tid.

Vi lyckades driva Karlstadborna till både extas och förbannelse genom vårt superevent på söndagen. Som en piratvän sa under helgen: – ”Att synas är att finnas” och det är precis så jag sammanfattar vår pirathelg i Värmland.

Jag vill slutligen dela ut elogi till särskilt utvalda pirater (och andra) som hjälpt till under helgen och visat sitt stöd under superkarlstad. Utan er hade min helg inte blivit hälften av vad den i slutändan blev:

Ett extra tack till:

….som förevigade helgen med sina foton.

Karlstadbandet Incarnit… som såg till att vi hördes ordentligt.

Poet Tim Sterner… som specialskrivit material dagen till ära.

+ övriga medverkande

Annonser

Om piratprivat

Jag heter Isabelle Danielsson men kallar kort och gott för Izzie. Jag sitter på posten som vice Valkretsledare för Piratpartiet i Värmla
Det här inlägget postades i Pirat. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Superhelgen 5-6 Juni

 1. SBJ skriver:

  heey, jag tog faktiskt en av bilderna som du har med här… Den med dig, Kent, en snubbe med keps och en snubbe utan keps på :p

 2. Ping: Marie till Riksdagen » Blog Archive » En Superhelg i Värmland: Superkarlstad

 3. Mikael Ensson skriver:

  Tack för en underbar dag vännen. Det var kul att träffa er alla efter att bara ha tjötat på mess och skype. Hoppas att du får en underbar vecka, det kanske jag får även om den börjat segt.

  Ha det bäst.

 4. Jätte tack själv. Vilket bra band du fixade. He He tom jag dansade..

  hugs from
  piratemom

 5. Ping: Soliga Karlstad « Kapten TOQigs piratskepp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s